Sevilla en naar Madrid
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
19 November 2021 | Spanje, Sevilla
De wekker staat op 8 uur. Even douchen en dan gaan Tim en Ina om koeken. Dat is het ontbijt voor vandaag. Na het ontbijt leveren we de tassen in bij de receptie van het hotel en gaan we op pad. Eerst nog wat foto’s maken en om 10.45 uur mogen we de Kathedraal van Sevilla in. Eerst worden we naar de toren geleid, Via een pas, geen trap, worden we naar boven geleid. Daar hebben we uitzicht over Sevilla. We zien waar we gisteren allemaal gelopen hebben. Dan via hetzelfde pad weer naar beneden. We komen dan uit in de Kathedraal. Langs de zijkanten zijn er allerlei kapelletjes te vinden. De een nog mooier dan de andere. Het midden van de Kathedraal is prachtig. Veel goed en mooi houtsnijwerk. Ook is Christpher Colombus hier begraven (denken ze). Het is in ieder geval een prachtig graf. We lopen op het gemakje rond en maken foto’s. Kwart over 12 lopen we naar buiten. Dan blijkt dat we nog een kerk mogen bekijken met het kaartje van de Kathedraal. Dat is maar 5 minuten lopen, dus dat doen we nog maar even. Anders zijn we zo vroeg op het vliegveld. Gisteren hebben we ook voor deze kerk gestaan, maar vonden we € 5 pp teveel, nu dus gratis naar binnen. Het is een mooie kerk, maar € 5 was wel duurbetaald. Als we alles hebben bekeken lopen we terug richting Kathedraal en gaan we nog even in de Koninklijke kapel kijken. Daar kun je niet in via de Kathedraal, maar wel via buiten. Deze kapel is speciaal voor mensen die graag in stilte willen bidden. Dus geen geluid maken en geen foto’s maken. We beloven niets! De kapel is prachtig en na toch wat foto’s gemaakt te hebben, gaan we nu toch echt op zoek naar een restaurant. Nog even lunchen voor we naar het vliegveld vertrekken. We bestellen weer allerlei gerechtjes en eten weer lekker. Rond 14 uur lopen we naar het hotel om de tassen/koffers op te halen. Dan door wat steegjes naar de parkeergarage en we laden de auto weer in. Het ritje van 15 minuten werd 45 minuten omdat het druk was op de weg. 15.15 uur zijn we op het vliegveld en leveren we de auto in. We lopen naar de vertrekhal en kunnen meteen de tassen/koffers inleveren. Dan door de security check en zoeken we een plekje om te zitten. We loggen in op de gratis wifi en kunnen het laatste stukje van de 2e vrije training nog zien. Om 17.45 uur vliegen we naar Madrid. Tot daar!!