Naar Albellorobello, slapen in trulli's
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
08 November 2021 | Spanje, Albelda de Iregua
Vanochtend iets voor 8 uur worden de lekkere koeken voor bij het ontbijt gebracht. Iets na 8 uur gaan we ontbijten. Na het ontbijt de laatste spullen inpakken en afwassen en dan sluiten we de voordeur en lopen naar de bus. Bij het park lopen we tegen een demonstratie aan, er staat volop politie en we slaan af om door het park te lopen. We laden de bus in en rijden richting Cisternino. Daar zit een bedrijf waar ze olijfolie maken en plaatselijke wijn verkopen. We rijden weer binnendoor en zien weer veel olijfboomgaarden. Op sommige plaatsen zijn ze (heel kleinschalig) aan het oogsten. Ze leggen netten onder een olijfboom. Dan hebben ze een stok (op electriciteit) met een soort bek die open en dicht kan. Zo schudden ze de olijven uit de boom. Leuk om te zien. Rond half 11 rijden we het terrein van wijn en olijfhandel Upal op. Ze zijn bezig met de olijven te verwerken. Ook worden er olijven door lokale boeren aangeleverd. We kijken in de winkel. Daar proeven we olijfolie en rode wijn. De mannen nemen 2 liter rode wijn mee en de dames gaan voor olijfolie en pasta. Als we afgerekend hebben rijden we door naar Locorotonda. Een schattig rond wit stadje. We lopen door de smalle straatjes en genieten van hoe leuk de straatjes en huizen zijn aangekleed. We hebben gelezen dat er ergens een restaurantje is dat geen menukaart heeft. Het is eten wat de pot schaft. Het gaat net open en we besluiten daar te lunchen. Als eerst krijgen we brood, olijven en paprika (die erg zuur was). Toen volgde groene bonenpuree, groene pepers, rode bietjes en nog wat groente. Toen volgde een pasta met tomatensaus en een plaatselijke kaas erover. Het was lekker, maar toch wel duur betaald. Dan rijden we door naar Alberobello. Dat is een kwartiertje rijden. Daar leefde men vroeger in Trulli's. Hele kleine huisjes met een kegelvormig dak. De huisjes komen alleen in deze streek voor. Ze worden gebouwd zonder cement. We lopen door de straatjes, waar heel veel souvenirwinkeltjes zitten. We zoeken wat uitzichtpunten op en kijken naar de grappige daken. We kopen nog war souvenirs en om 17 uur is het al weer donker. We lopen naar onze 2 Trulli's en drinken wat. We halen nog even wat te drinken en te eten (toch weer maar een borrelplank) en regelen de grotten voor morgen. Dan tijd om de borrelplank te maken en op te eten. Nog even bellen met de kids zodat we de laatste nieuwtjes weer weten.