Via Tarento naar Lecce
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
06 November 2021 | Italië, Lecce
De wekker staat op 7.15 uur. We pakken de laatste spullen in en gaan om 8 uur ontbijten. We proberen weer allerlei broodjes en koeken. We betalen voor de kamers en gaan alle spullen in de auto leggen. Dan lopen er door naar de oude watervoorziening van de stad (Palombaro Lungo). We wachten tot het 10 uur is en kopen dan een kaartje. Na het scannen van de QR codes mogen we naar binnen. De watervoorziening is enorm groot, maar wij mogen maar een heel klein stukje zien. Veel te klein naar ons zin, maar wij hebben niets te vertellen. Na een kwartiertje staan we weer buiten, toch wel teleurgesteld. Het was indrukwekkend, maar we hadden graag meer gezien. We lopen naar de auto en rijden naar een uitzichtpunt buiten het dorp. We nemen de verkeerde afslag en krijgen een geweldig uitzicht boven op de berg. Ook zit daar een klein rotskerkje. We maken mooie foto's en rijden dan door naar het Belvedere uitzichtpunt. Daar mag je sinds 1 nov niet meer met de auto naartoe, we besluiten naar Taranto te rijden. Daar komen we 1 uur later aan. We parkeren de bus en lopen naar het oude centrum. Die hoef je niet op je bucketlist te zetten. Het oude centrum is compleet verwaarloosd. Het is heel hard nodig om hier alles ol te knappen. We lopen een rondje en zien de basiliek, een paleis en een kasteel. We zijn zo uitgekeken en gaan wat eten. We eten verschillende soorten vis met friet. Als toetje een lekker ijsje. We lopen naar de bus en rijden via boerenweggetjes (zegt Sjaak) naar Lecce. We rijden langs akkers vol met olijfbomen en druivenranken. En dit alles over slechte (boeren)wegen. Iets voor vieren rijden we Lecce binnen. We vinden een parkeerplaats en lopen naar het B&B. Dat zit net in het oude centrum. We installeren ons, ontdekken de wasmachine (die meteen aangaat) en halen wat boodschappen. We drinken nog wat en gaan dan op zoek naar een restaurant. We lopen het oude centrum in en lopen langs mooie pleintjes, een prachtige basiliek (die gaan we morgen van binnen bekijken) en vinden een restaurantje. Ze noemen Lecce het Florance van het zuiden, wat we gezien hebben beloofd veel. We eten er lokale specialiteiten. Rond 21 uur zijn we weer in het appartement. Nog even een wasje ophangen en dan de kwalificatie van de F1 kijken.