Reis naar Napels
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
31 Oktober 2021 | Italië, Napels
Om 9.30 uur eerder we opgehaald door Sjaan, Karin en Tim. Alle tassen passen net in de auto. We installeren ons in de auto. Sjask, Ina en Tim op de achterbank. Kwestie van diep zuchten, snelgordel vastmaken en dan weer inademen. Werijden vlotjes naar Schiphol en daar plakken de billen behoorlijk aan elkaar voor de achterbankzitters. We hebben een parkeerplaats gereserveerd op P3. Op de 4e verdieping is er zowaar plaats voor de auto. We lopen naar de bus die ons naar de vertrekhal 3 brengt. Na een kort ritje stappen we daar weer uit. We lopen naar de balie waar we de bagage kunnen inchecken. Over de rugzak was nu een hoop gedoe. Alle losse onderdelen moesten vast worden gemaakt en de laptop eruit. Toen mochten de tassen toch echt door. Op naar de paspoortcontrole. Ook daar is weer vanalles veranderd. Er moesten tassen open, er werd gefouilleerd en alles werd goed nagekeken. En uiteindelijk mochten we door. Tijd voor een drankje en wat te eten. Dan is het tijd om te boarden. We lopen naar M1 en daar mogen we, na de te grote handbagage te hebben ingeleverd, door naar het vliegtuig. We stappen achterin in het vliegtuig. Er zijn nog plaatsten over, dus gaan we wat ruimer zitten. Na een vlucht van 2 uur en 5 minuten staan we in Napels. De koffers zijn er snel en een half uur na het landen lopen we het vliegveld af. We gaan met een shuttle naar een terrein waar alle verhuurbedrijven zitten. Karin en Sjaak gaan de bus regelen bij Europcar. Wat blijkt, we zijn een uur te vroeg. Als we de bus eerder wilken moeten we 50 euro betalen. Alsof de prijs al niet hoog genoeg is. Ze vragen hier het dubbele van de prijzen in Spanje. Dus dan maar wat drinken op een terrasje. Klokslag 17.30 uur staan we weer in het kantoor. Nu krijgen we de sleutels meevan een Volkswagen Caravelle. Een ruime bus voor ons vijven. We rijden naar een parkeergarage in de buurt van de oude binnenstad. De oude binnenstad mag je niet zomaar in met een auto. Wel parkeren de bus en lopen naar een doorgaande weg. Daar stopt toevallig een taxi en we besluiten dat er 3 met de taxi naar het appartement gasn incl alle bagage. Tim en Sjaak gaan lopend. Onze vrouwelijke chauffeur crisst door de drukke binnenstad van Napels. Overal smalle straatjes waar maar net een auto door kan, tot ze niet meer verder kan. Dan wijst ze dat we rechtdoor moeten lopen en dan zouden we er zijn. Dat blijkt niet helemaal te kloppen, maar na 850 meter zijn we er. Een hoop gesjouw met sl die tassen en koffers. Sjaak en Tim arriveren maar 3 minuten na ons. We leggen de tassen binnen en gaan dan op zoek naar iets te eten. Natuurlijk moet er in Napels pizza gegeten worden. Het is hier uitgevonden, dus waar kun je het beter eten dan hier. We vinden een pizzeria en eten allemaal een verschillende pizza. We zitten zool dat we geen ruimte meer hebben voor een toetje. Nog even langs de mini mini mini supermarkt en dan naar het appartement. Daar werken we de verslagen bij