Sofia dag 3
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
02 Augustus 2017 | Bulgarije, Sofia
Vandaag lekker rustig aan. We slapen eerst uit, ontbijten en gaan dan naar een winkelcentrum. Het ligt 2.5 km van ons appartement af. Dat is te lopen, ook bij deze temperaturen. Als we het winkelcentrum binnenlopen zien we een Costa. Daar hebben ze hele grote cappuccino’s, dat weten we nog van Abu Dhabi. Nu bestellen Sjaak en Wimar ook een emmer cappuccino. De dames gaan aan de frappuchino en Roan aan de cola. Dan tijd om te shoppen. Roan scoort een paar Nike sportschoenen en Senna een jurkje en sokken bij de Forever 21. Tegen half 2 hebben we alles gezien en gaan we wat snacken bij de foodcourt. Daar zitten allerlei fastfoodketens bij elkaar, tafeltjes in het midden en bestellen maar. Dan gaan we toch proberen om met de bus naar huis te komen. Kijken of het gaat lukken met het cyrillisch schrift bij de bushaltes. We halen er niets bekends uit en vragen hulp bij een jongeman. Hij zegt dat we lijn 413 moeten hebben en naar 4 stops eruit. Dan zijn we bij de Eaglesbridge. Maar na 3 stops zegt Senna al dat het niet goed gaat, en dat klopt. We komen uit bij de Lionsbridge, andere kant van het centrum en in de buurt van waar we gisteren naar de markt geweest zijn en waar we gegeten hebben. Dan toch maar 2 km naar huis lopen. We halen meteen wat te drinken. Na een uurtje relaxtijd, pakken we de koffers in. Morgen vertrekken we nog even naar het Rila klooster en dan toch echt weer naar huis. We stoppen de spullen die we nodig hebben in een aparte koffer, dan hoeft de rest niet meer open. We maken ons spelletje Yathzee af en gaan dan richting centrum om wat te eten. Deze keer als echte toeristen in de toeristische hoofdstraat, de Vitosha boulevard. Na het eten willen we bij de Costa nog een laatste Frappucchino bestellen. Maar dat kan niet …het is nl 20.55 uur en om 21.00 uur sluiten ze. Dus zijn ze aan het poetsen en kunnen ze niets meer maken. Moet je in Nederland tegen je baas zeggen…. Dan naar de Starbucks, die is een half uur langer open. Dus dan bestellen we het daar. Net zo lekker. We genieten van onze drankjes onderweg naar huis. In het appartement allemaal douchen en naar bed
Welterusten!!