Van Boekarest naar Sofia
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
30 Juli 2017 | Roemenië, Boekarest
Senna zet de wekker op 5.45 uur. Sjaak op 6.40 uur. Gelukkig staat er 1 wekker goed. Om 6 uur is de eigenaar van het appartement er voor de sleutel en gaan we lopend naar het busstation Filaret. Daar nemen we de bus naar Sofia (Bulgarije). Een rit van een uurtje of 7, afhankelijk van de grensovergangen. De wandeling naar het busstation is maar 5 minuten. De bus staat er al. We laden de koffers in het ruim en gaan een plekje zoeken in de bus. Er is ruimte zat, dus nemen we allemaal 2 stoelen. Stipt 6.30 uur gaat de chauffeur rijden. Net voor 8 uur bereiken we de Roemeense grens. Daar is het al vette file. Maar na een half uurtje zijn we er toch doorheen. Dan de brug op en de rivier over. De rivier is de grens tussen Roemenië en Bulgarije. Dan de Bulgaarse grens. Een douanier komt de bus in en vraagt om onze paspoorten. Na een tijdje komt de buschauffeur weer terug en krijgen we ook de paspoorten weer terug. Dan rijden we door. Om 10 uur nog een korte stop voor koffie en toiletbezoek. Dan in 1 keer door naar Sofia. De bedoeling is om daar om 13.30 uur aan te komen. Het is zondag, dus geen spits en toestanden, dus om 13 uur rijden we het busstation binnen. Dat is mooi. We zoeken het metrostation en kijken hoe we moeten gaan. Blauwe lijn: 2e stop eruit, overstappen op de rode lijn, 1e stop eruit. Dan nog 1 km lopen. In die km zitten al 3 monumenten en een kathedraal. Zou heel Sofia volstaan?? We hebben met de eigenaar afgesproken bij een bakkertje op de hoek van waar ons appartement is. We staan er net en dan komt hij aan. Hij brengt ons naar het appartement, 3 hoog deze keer, gelukkig nu wel een lift. Een prachtig appartement, heel modern ingericht. Helaas bezuinigd op de gordijnen…..die hangen er niet, dus waarschijnlijk korte nachten. We doen vanmiddag lekker niets, kijken Formule 1 en WK zwemmen. Als de honger toeslaat gaan we een restaurant zoeken. We hebben op Tripadvisor al wat speurwerk gedaan en vinden hem snel. Het is er rustig, dus het eten is er zo. Erg lekker ook deze keer weer. Dan op zoek naar een Mc Donalds voor een Mc Flurry en een hamburger voor Roan. Het spelletje Yathzee wordt afgemaakt en dan lekker slapen. Was vroeg vanmorgen
Welterusten!!
31 Juli 2017 - 15:35
Karin:
Wat een ervaringen weer.
Van die modderpoelen hebben we in IJsland ook gezien.
Hopelijk kampt de ziekenboeg toch snel een beetje op, duurt nu wel te lang hoor!
Veel plezier in Bulgarije!
De laatste dagen nog veel genieten!
Groetjes de van Opdorpjes!