Mooie route en Ouzo proeven
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
28 September 2022 | Griekenland, Epidavros Limira
Om 7.45 uur loopt de wekker af. Dit keer hebben we ontbijt bij de kamer, dus lekker aanschuiven. Heerlijke griekse yoghurt met fruit en honing. Verse jus en brood. Na het ontbijt de kamers afrekenen endanrijdenwe via een mooie bergweg naar Ermione. Een dorpje op een landtong met aan iedere kant een haven. De ene kant is een toeristischer dan de andere kant. Het mooiste uitzicht was vanaf een berd waar een schattig kerkje stond. We wandelen een rondje langs de haven en rijden dan weer verder.
We rijden weer verder door de bergen en komen uit in Kilada. Hier hebben ze scheepsbouwwerven waar prachtige jachten liggen. Vanuit de haven zien we de Frangthigrot. In deze grot zijn de eerste menselijke activiteiten in Griekenland waargenomen. We bezoeken ook een orthodoxe kerk. Mooi,maar wel een heel druk interieur. We rijden weer verder.
We rijden nog steeds in de bergen. Bij Doroufi zien we een mooie witte villa.zou dat hem zijn? Even googlen. Ja het is hem. Het vakantieverblijf van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.We vervolgen onze weg.
We rijden richting de "grotten" van Didyma. Het zijn eigenlijk meer kraters dan grotten. De grote is niet de beklimming waard, maar de kleine grot is erg mooi. Er zit ergens een gat in de grond waar een trap naar beneden gaat. Oppassen voor je hoofd. We komen uit in de krater. Daarin zitten 2 (post) byzanthijnse kapelletjes.We lopen een rondje, het is erg mooi en warm. Nu eerst wat etenen drinken. We rijden Didyma in en eten bij Maria. We bestellen het vaste recept, brood, griekse salade en tzatziki. Als extra hebben we gehaktballen.Tijd om weer verder te gaan.
Na de lunch werken we vast de verslagen bij op het terras. We zitten daar heerlijk. Dan toch weer verder. We wilden naar een grotkerk. De weg er naar toe is zo slecht dat we over het kleine stukje een half uur zouden rijden. We skippen de grotkerk. We draaien en zien een hele kudde bokken. Door de bergen rijden we verder naar Naphlion. We zijn er om kwart voor 4. We hebben een suite bezoekt bij Ioanna.En wat voor een suite, zo mooi en luxueus. We draaien snel een wasje, drinken wat en dan op naar een Ouzoproeverij.Die zit een kleine 2 km verderop. Het is een kleine distilleerderij, ze maken ongeveer 35.000 liter per jaar. Ze maken ook nog wat andere producten.We krijgen uitleg over het maken van de Ouzo, het bottelen enz. We vormden een groepje met twee Oostenrijkers. Na de uitleg brachten we een bezoek aan een klein museum over de distilleerderij. Dan volgt de proeverij. Het is reuze gezellig, samengetrokken de Oostenrijkers en de eigenaar en zijn vrouw. Sjaak en Sjaan proeven 2 soorten Ouzo en 2 likeurtjes.Karin en Ina krijgen een zoet drankje om te proberen. Na de proeverij bedanken we de eigenaars en rijden we richting het oude centrum. We wandelen langs de haven en genieten van de grote boten en de zonsondergang. We vinden een leuk restaurantje en gaan daar eten. We eten lekker en wandelen terug naar de auto. We rijden terug naar het appartement.Dan lekker douchen, verslag maken en met Senna bellen.