Walvissen
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
11 Augustus 2022 | IJsland, Dalvík
We zouden geen wekker zetten, dit werd uit voorzorg toch gedaan. Deze ging om 9 uur af, de laatste schrokken toen toch wakker. We rijden eerst naar Hauganes, daar kijken we of het mogelijk is om walvissen te gaan kijken. Ze blijken de afgelopen 2 maanden iedere dag walvissen te hebben gezien. Daarom kopen we kaartjes voor de tocht van half 3. Dan rijden we naar Akureyri, daar doen we boodschappen voor het ontbijt en de komende dagen. Op de parkeerplaats ontbijten we eerst, we rijden verder naar het centrum van de stad. Er is niet zoveel te zien, maar er schijnt een leuke winkelstraat te zijn, van ongeveer 300 meter. Ook bekijken we nog even de kerk en de haven. Dan lopen we naar de Subway om lunch te halen en Sjaak haalt wat bij de bakker. We lopen naar de auto en rijden terug naar Hauganes. Daar lunchen we in het zonnetje aan een picknick tafel. Senna koopt wederom een puffin souvenir. Om 14.00 trekken we de warme pakken aan en daarna lopen we naar de boot voor een goed plekje. We gaan bovenop de boot staan, in de hoop dat we het beste uitzicht hebben. Om half 3 varen we richting Hrisey. Aan de rechter kant van Hrisey spotten we een bultrugwalvis. Deze volgen we het komende uur, hij komt regelmatig boven en maken veel foto's. Om iets na 4 uur varen we weer terug, bij terugkomst leveren we de pakken weer in en Ina koopt nog een walvis souvenir. We rijden terug naar onze blokhut, hier nemen we de planning door, zoeken een restaurant en zetten de foto's op de laptop. Om 6 uur rijden we richtingAkureyriom te eten. Na het eten genieten we nog even met z’n allen van de hottub. Daarna douchen, opruimen en inpakken, eenspelletjeen naar bed.