Heidelberg
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
03 Augustus 2020 | Duitsland, Heidelberg
Na het ontbijt gaan we Heidelberg verkennen. Helaas regent het pijpenstelen. We rijden naar oude centrum en parkeren de auto. Omdat het nog steeds hard regent besluiten we eerst naar het kasteel van Heidelberg te gaan. We gaan met kabelbaan omhoog, dan staan we tenminste droog. Boven aangekomen lopen we het kasteel in. Helaas is er weinig wat we binnen kunnen bekijken. Dus eerst naar het Apothekersmuseum. Dat was erg mooi. Waar Senna en Roan soms zeiden dat iets erg ouderwets was, had ik er nog mee gewerkt. Dat krijg je als je al 33 jaar apothekersassistente bent, denk ik. Maar ze hadden een prachtige collectie aan meubilair en gebruiksvoorwerpen staan. Erg mooi/interessant. Dan op naar het grootste wijnvat ter wereld, 219000 liter groot. Dan nog even genieten van het uitzicht op Heidelberg. Tijd om aan de inwendige mens te denken, dus even wat drinken. Dan nog even door de tuin lopen. Die is ondertussen net een rivier geworden, alleen de cruiseschepen ontbreken nog verder moderne kunst waar wij alleen maar om kunnen lachen. Hoe krijg je het verzonnen en gemaakt. Met de kabelbaan gaan we weer terug naar beneden. Gelukkig was de regen iets minder nu. We dwalen door Heidelberg en bekijken de bibliotheek van de oude universiteit, eten in de mensa van de universiteit, shoppen, drinken alweer in een bierbrouwerij, zien de oudste bakkerij en het oudste cafe, bekijken de mooie markt met prachtige gebouwen, lopen over de oude brug, bekijken de oude toegangspoort en gasn san met de auto naar de Philosoferstrasse. Vandaar heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Weer tijd om te eten. We gaan voor de Subway, vanmiddag al warm gegeten. We komen in een wijk uit waar het winkelcentrum pas geopend is. Er zat een supermarkt zo idioot groot, werkelijk fantastisch. We hebben ons lopen vergapen aan zoveel producten. We kopen nog lekkers voor vanavond en dan naar het hotel. Ondertussen is het weer gaan regenen. Dus een sprintje naar binnen. In het hotel genieten van al het lekkers, verslagen maken douchen en naar bed