"rustdag"
Blijf op de hoogte en volg Sjaak, Ina, Senna en Roan
15 Juli 2019 | Myanmar, Taunggyi
Vandaag hebben we een verkapte rustdag. We hebben een busreis van 10 uur voor de boeg. We moeten vroeg uit de veren, want we worden om 07.00 uur opgehaald om naar het busstation gebracht te worden. De wekkers lopen af om 06.00 uur en om half 7 zitten we aan het ontbijt. Het busje wat ons naar het busstation brengt is er precies om 7 uur. Strakke planning!! We halen door heel Bagan nog wat andere mensen op en om 08.00 uur zijn we op het busstation. Om 8.15 uur mogen we de bus in. We hebben nu een bus met een 2-1 indeling. De stoelen zijn extra breed en kunnen uitgeklapt worden. Wat een luxe!! We zitten met 14 passagiers en 4 personeelsleden in de bus. Ruimte zat dus. In totaal moesten we 380 km rijden, geplande tijd 10 uur. Dat gaat dus niet zo heel hard. Dat zegt alles over de staat van de wegen en de bergen waar we overheen moesten. De omgeving wordt steeds groener en mooier. Uiteindelijk stoppen we rond 16.30 uur bij Inle Lake. Dat wordt onze volgende stop, maar vandaag gaan we nog even verder. Uiteindelijk stoppen we om 17.30 uur op het busstation van Tauggyi. We krijgen een gratis shuttle naar ons hotel. We checken in en regelen meteen een taxi voor morgen. Daarna is het tijd om de inwendige mens verzorgen want vandaag hebben we de lunch overgeslagen omdat de bus geen lange stop meer had na 11.00 uur. Op zoek naar wat te eten. Senna vind wat op Tripadvisor, maar onderweg ernaar toe besluiten we een winkelcentrum in te lopen en daar wat te gaan eten. De menukaart ziet er veelbelovend uit, maar het valt tegen. We pinnen nog even en gaan dan terug naar het hotel. Bij de receptie horen we dat de taxi voor morgen geregeld is. De markt is morgen niet i.v.m. Full Moon. Dat is hier een feestdag. Op de kamer drinken we nog een bakje koffie en kijken naar Erica op reis. Dan is het bedtijd.
Welterusten.